طرح توسعه پزشک پژوهشگر
در این مقاله سعی کرده ایم تا طرح توسعه پزشک پژوهشگر را توضیح دهیم
در ادامه خواهید خواند :
1- تاریخچه
2-شرایط ورود به طرح پزشک پژوهشگر
3- امتیازات برجستگی علمی
4- تسهیلات
این آئیننامه بر اساس توافقنامه مورخ 1393/2/23 میان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و در راستای حمایت از نخبگان پزشکی و دندانپزشکی تدوین شدهاست. طرح پزشک پژوهشگر با هدف کمک به رشد آکادمیک پزشکان و دندانپزشکان کشور و کاستن از روند مهاجرت نخبگان به خارج از کشور است. پشتوانه تأسیس این فرصت آموزشی- تحقیقاتی، تجربیات منتشر شده از برنامه های مشابه در کشورهای اروپایی و آمریکا است. پزشکان متخصصی که فعالیت تحقیقاتی میکنند از توانایی و بینش ویژهای در حل مشکلات سلامت و تبدیل علوم پایه به علوم کاربردی برخوردارند. به علاوه، آموزش پزشک پژوهشگر از لحاظ اقتصادی و اجتماعی نیز نقش بسزایی در جامعه دارد.
محور اصلی فعالیتهای برنامه پزشک پژوهشگر، کسب دانش و مهارتهای بالینی و پژوهشی به طور همزمان و هدفمند در یک حیطهی خاص از علم پزشکی است. این برنامه مقطع جدید دانشگاهی نبود و کوریکولوم آموزشی آن عملاً ترکیبی از محتوای دوره تخصصی یا فوق تخصص/فلوشیپ بالینی به علاوه دوره PhD by research است.
پذیرش دستیاران این برنامه در قالب ظرفیت استعدادهای درخشان و یا مازاد بر ظرفیت ورودی دورههای تخصصی یا فوق تخصصی در دانشگاههای کشور خواهد بود. ظرفیت هر ساله جذب دوره پزشک پژوهشگر توسط شورا و بر اساس نیاز کشور و توانایی علمی مرکز میزبان تعیین میشود. این ظرفیت همواره کمتر از 2.5% ظرفیت کل دستیاران در رشته محل در آن سال خواهد بود. طول برنامه بر اساس دوره آموزشی دستیار و با تایید دبیرخانه شورا تعیین میگردد. این برنامه حداکثر 8 سال بوده و شامل دوره تخصص، فوق تخصص/فلوشیپ+3 سال محاسبه میگردد.
شرایط ورود به طرح پزشک پژوهشگر
-
دارا بودن شرایط عمومی ورود به آموزش عالی
-
دارا بودن دانشنامه دکتری حرفه ای پزشکی/دندانپزشکی از یکی از دانشگاههای معتبر داخل یا خارج کشور که به تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد
-
حداقل معدل ۱۶ در دوره دکترای حرفه ای پزشکی/دندانپزشکی
-
شرکت در امتحان ورودی دستیاری تخصصی و یا فوق تخصصی/فلوشیپ و کسب حداقل ۹۰٪ حدنصاب رشته-محل
-
کسب حداقل ۵ امتیاز برجستگی علمی – تحقیقاتی به صورت زیر:
1- دارا بودن مدال المپیاد علمی دانش آموزی در رشته های شیمی، فیزیک، زیست شناسی، ریاضیات و یا کامپیوتر (طلا ۳ امتیاز، نقره امتیاز۲، برنز ۱امتیاز).
2- دارا بودن مقالات تحقیقاتی به طوری که برای هر ۱ واحد impact factor مجله ۱ امتیاز داده میشود.
3- دارا بودن اختراع ثبت شده با patent بین المللی (2 امتیاز).
4- دارا بودن مدرک BA/BSc یا معادل آن (1 امتیاز).
5- دارا بودن مدرک MPhil/MSc/MPH یا معادل آن (2 امتیاز).
6- دارا بودن مدرک MD-PhD (3امتیاز).
7- حداکثر سن ۳۰ سال تمام برای افراد بدون تخصص بالینی و ۳۵ سال تمام برای متخصصین یا دستیاران بالینی دوره تخصصی/فوق تخصصی/ فلوشیپ و یا دارندگان مدرک PhD میباشد. داوطلبان تا سقف 40 سال تمام نیز قابل پذیرش میباشند به شرط آنکه به ازای هر سال سن اضافه، حداقل یک امتیاز اضافه کسب نماید.
8- موفقیت در آزمون زبان انگلیسی مطابق با مصوبات شورایعالی برنامه ریزی علوم پزشکی در خصوص پذیرش دانشجویان PhD by Research
9- تحصیل در این برنامه تمام وقت میباشد، بنابراین هر گونه اشتغالی به هر صورت و در هر کجا در طول برنامه پزشک پژوهشگر برای این دستیاران ممنوع میباشد.
10- موفقیت در مصاحبه ساختارمند.
تسهیلات:
-
پذیرفته شدگان بطور خودکار در فهرست بنیاد ملی نخبگان قرار گرفته و از مزایای مربوط به دوره سربازی، وام مسکن، وام ازدواج و غیره استفاده خواهند کرد.
-
کلیه هزینه های مربوط به برنامه پزشک پژوهشگر همچون بودجه تحقیقاتی، سفر، آموزش در خارج از کشور، حقوق ماهانه و… توسط وزارت بهداشت پرداخت خواهد شد.
-
دستیاران هزینه حداکثر سالانه یک سفر خارج از کشور جهت شرکت در کنفرانس های معتبر بین المللی را دریافت می کنند.
-
دستیاران در طول برنامه ماهانه معادل حقوق و مزایای مربی، و یا استادیار تمام وقت جغرافیایی را از مرکز تحقیقاتی دانشگاه میزبان دریافت می کنند.
-
وزارت بهداشت تسهیلات ویژه ای جهت جذب و نگه داشتن فارغ التحصیلان برنامه پزشک پژوهشگر در مراکز تحقیقاتی برتر کشور همچون انجام کلیه تعهدات، شامل طرح نیروی انسانی پس از فارغ التحصیلی ایجاد می کند.
-
طول برنامه پزشک پژوهشگر با رعایت مقررات و قوانین مربوطه بعنوان سوابق علمی جهت ارتقا رتبه دانشگاهی به شمار میآید.
برای اطلاع از آییننامهی پزشک پژوهشگر، کلیک نمایید.