مقدمهی مقاله:
سلام محصلهای تو خونه. امیدواریم تو این روزا سالم باشین 💪🏽
الآن بهترین زمانه که مهارتهای خودتون رو تقویت کنین. در ادامه بعد از انتخاب عنوان مقاله، به نگارش مقدمهی مقاله میپردازیم.
هر مقالهی علمی با یه مقدمه شروع میشه که مختصراً به کلیات تحقیق و بررسی پیشینهی اون میپردازه؛ بنابراین در مقدمه مسئلهی تحقیق، ضرورت انجام و اهداف اون از نظر بنیادی و کاربردی بیان میشه. مقدمهی یه مقالهی پژوهشی علاوه بر بیان مسئله و تشریح موضوع، ارزش مطالعهی حاضر برای انجام رو بیان میکنه. در واقع، با مطالعهی مقدمهی یه مقالهی پژوهشی خواننده با مسئلهی تحقیق آشنا میشه و ضرورت انجام پژوهش رو درک میکنه. مقدمه اطلاعات مهمی رو برای درک بقیهی مقاله در اختیار خوانندگان قرار میده.
این بخش باید طوری نگارش شه تا بتونه خوانندگان و داوران رو قانع کنه که نویسندگان بر موضوع تحقیق اشراف و تسلط دارن و سوال یا فرضیهی تحقیق به درستی مطرح شده.
متن مقاله باید روون و گویا باشه. حتیالامکان باید خلاصه باشه و حداکثر در دو صفحه تایپ شه.
همچنین محقق باید خلاصهای از سابقهی بحث که به طور مستقیم مرتبطه با موضوعه رو بیان کنه و در نهایت توضیح بده که این مقاله دنبال کشف یا به دستآوردن چه مسئلهایه؛ در واقع سوالهای پژوهش رو مطرح کنه.در این قسمت پرسشهای پژوهشی به صورت استفهامی و متغیرهای تحقیق به صورت عملیاتی بیان میشن. چند پارامتر حین نگارش مقدمه باید رعایت شه:
- اولین مورد منطقی بودنه: میگن «منطق راه درست اندیشیدن (تصور) و صحیح استدلال آوردن (تصدیق) رو میآموزه». ابزار ضروری یه مقاله علمی منطقه. قواعد تعریف، طبقهبندی استنباطهای قیاسی و استقرایی، روشهای مختلف نمونهبرداری و… همه از ویژگیهای منطقی یه مقالهی علمیه که پژوهشگر باید به اونها توجه داشتهباشه.
- مورد خیلی مهم بعدی انسجامه: مرتبط بودن اجزای مختلف با همدیگه، همچنین متناسب بودن با عنوان مقاله و ارتباط عناوین فرعی با همدیگه، باعث یکپارچگی و انسجام مقدمه میشه. پژوهشگر باید عناوین فرعی مقاله رو با نظمی منطقی از هم جدا و ارتباط بخشها رو مشخص کنه.
- توضیح مطلب در حد ضرورت: از حاشیهروی و زیادهگویی افراطی باید دوری کرد. همچنان که خلاصهگویی هم نباید به حدی باشه که به ابهام و ایهام منجر شه. به طور معمول مقدمهی مقاله در دو صفحه نگارش میشه.
- اجتناب از کلی گویی: هدف نهایی، صورتبندی یک «نظریه» و «تبیین کردن» یکی از اصول مهم نظریهست. پس پژوهشگر باید بتونه مباحث علمی رو به روشنی توضیح بده و با زبان گویا اون رو تبیین و از کلی گویی اجتناب کنه.
با رعایت این موارد میتونین مقدمههای خوبی رو بنویسین. در ادامه مقالهی زیر برای بررسیهای بیشتر قرار دادهشدهاست.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]