متد و روش مقاله:
سلام به همه ی حوصله سر رفته های تو قرنطینه. در این پست با هم به طریقهی صحیح نوشتن بخش متد و روش مقاله می پردازیم. بعد از این که مقدمه ی مقاله نوشته شد، میرسیم به بخش متد و روش. این بخش متناسب با همون روش اجرای طرح تو پروپوزاله ولی معمولاً به زبان گذشته و با استفاده از افعال مجهول نوشته می شه.
«هدف اساسی از بیان روش آن است که به گونهای دقیق، چگونگی انجام پژوهش گزارش گردد تا خواننده بتواند آن را تکرار نماید و همچنین دربارهی اعتبار نتایح داوری کند؛ بنابراین مولف باید همه ی مراحل اجرا از جمله آزمودنی ها، ابزارهای پژوهش، طرح پژوهش، روش اجرا و روش تحلیل داده ها را بیان کند.»
این بخشی از نوشتهی دکتر علی اکبر نکوئیان در مورد مقاله نویسیه. برای درک بهتر بگم که تصور کنین دارین برای یه بز هر چیزی که انجام دادین رو توضیح می دین، مسلماً نوشتهتون باید اون قدر خوب شرح و تفصیل داده شده باشه که حتی اون بز هم بتونه اجراش کنه :))))
دقت در نوشتن این بخش، به داوران و خوانندگان کمک میکنه تا به اهمیت یافته ها و نتیجهگیری اون پی ببرن. تعداد نمونه ها، روش نمونه گیری، طرح مطالعه، معیارهای ورود و خروج از مطالعه، انواع متغیرهای مورد بررسی، روشها و نرمافزارهای آماری استفادهشده در این بخش بیان میشه.
اصولاً در بند ابتدایی متد و روش، نوع مقاله (توصیفی، مروری، کلینیکال تریال و …)، تاریخ اجرای طرح و تعداد نمونهها و در بند انتهایی، روشهای آماری و آنالیزی گفته میشه.
طبق موارد گفته شده حتماً بخش متد رو به خوبی خواهید نوشت. در ادامه میتونین مقالهی زیر رو برای بررسی های بیشتر مطالعه کنین (این یه مقالهی خیلی خوب راجع به مکانیسم عمل کرونا ویروس در انسداد راه های هواییه).
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]